Green coffee > Our green coffee ranges > Our coffees > Coffee sheet TERROIR
img01
THE TERROIR RANGE
Traceability: Terroir
High-quality coffees from a geographically restricted production area, with a unique and characteristic flavour influenced by the type of soil and local farming techniques.
Quantity
Limited
Quantité
Limited
Education points
20
TERROIR
Mohamed Ali - Botto Village
Goma
Jimma
Ethiopia
Species
arabica
Varietal
Heirloom
Altitude
1950 - 2000 m
Harvest period
December to january
Process
Honey process / pulped natural
Drying
African beds
Profil sensoriel
« Incredible coffee, floral and spicy with hints of apricot and honey. »
Availability and prices: log in
THE TERROIR RANGE
Traceability: Terroir
High-quality coffees from a geographically restricted production area, with a unique and characteristic flavour influenced by the type of soil and local farming techniques.
Quality
Limited
Quantity
Limited
Education points
20

ABOUT

Mustafa Mohamed Ali has been producing this honey-processed Botto coffee for 2 years, following the advice he received from Marjorie, our agronomist. She has visited the Botto farm in the Jimma appellation several times to help the producer implement this new process. Ever motivated by new challenges, Mohamed Ali quickly took up the gauntlet. Today, he provides this honey coffee produced in environmentally-friendly conditions exclusively to Belco. It is a high-altitude coffee offering a beautiful aromatic diversity with lemony, floral and spicy flavours.

THE TERROIR OF GOMA

Le café Goma nature est collecté dans le terroir du même nom, par deux exportateurs Mohamed Ali et Ahmed Abbatemam, qui sont des enfants du pays. Ce café est produit par de petits paysans au sein de l’appellation de Jimma, une des plus réputées d’Ethiopie. Le café est ici produit depuis plusieurs siècles, par des paysans aux savoir-faire traditionnels, qui perpétuent un héritage agricole régional. Les caféiers de Goma sont issus de la forêt sauvage de Choche, que la légende retient comme le lieu d’origine du café. Les parcelles exploitées sont situées à environ 2000 m d’altitude. Elles sont mises en valeur par les paysans selon un modèle de polyculture qui mêle productions vivrières et commerciales. Le café est une culture majeure de cette zone et les paysans s’attellent à en maintenir la réputation.
Le café est séché sur lits africains puis transporté à Addis Abeba pour y être usiné.


Rainfall
From May to October

Temperature
-

Humidity
0.00

Shadow
Orchard
LE TERROIR DE GOMA

Strengths

Direct purchase | Care for the environment | Peasant agriculture | Honey Process | Exporting producer | High-Altitude Coffee | Very Fertile Soil

Log in to see more

To access the coffee sensory profile, grain analysis and
sales support tools, log in or create your Belco account.

 

OTHER COFFEE IN THE RANGE

 


I subscribe to the Belco newsletter:
logo BELCO

Follow us:


Contact

Please call us: 05 56 16 56 56

Monday to Friday from 09:00 to 19:00

or

Contact us directly

on our online form.

Legal mentions | Our privacy policy | Terms of Sales