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Los Manantiales

Guatemala - Jutiapa - Los Manantiales - Pacamara Red - Natural - 718

PacamaraNatural

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€/kg


Über diesen Kaffee

This batch of red Pacamara comes from a plot that producer Ronald Pivaral has named Los Encinos. This means "the oaks", in reference to the trees that surround the plot, located at 1850 meters above sea level.

On his farm, Ronald Pivaral uses mainly manure and lime as fertilizers. When the oak leaves fall, it naturally nourishes the soil, while retaining rainwater.

To make up this batch, the ripest cherries were picked to ensure the highest possible sugar content. After harvesting, the cherries are placed on raised beds, where they dry for 15 to 25 days. During this time, the cherries are continuously sorted by hand, every 30 minutes, to create a homogeneous batch.

Marketinginstrumente

POS, Postkarte, QR-Code-Verpackung usw, ...

  • Herkunft

    Guatemala
  • Region

    Nuevo ORIENTE
  • Terroir

    Jutiapa
  • Plantage

    Los Manantiales
  • Hersteller

    Ronald Pivaral
  • Art

    Arabica
  • Sorte

    Pacamara

  • Verfahren

    Natural

  • Trocknung

    28 Tage drying beds

  • Verpackung

    35kg - Jute bags

  • Höhe

    1850
  • Erntezeit

    Januar - April
  • Erntemethode

    Manuelle

Die Plantage Los Manantiales

At Los Manantiales farm, we love the forest and its association with coffee, in the beautiful mountains of Jutiapa. Dust, trees, up and down the hills is the road to Los Manantiales where you will have the chance to see beautiful sunsets.

This farm was bought since 1997 ny Adolfo Pivaral since then he has been cultivating coffee in this farm. Moving from traditional varieties to exotic ones, from traditional washed process to innovative processes are the challenges that he has faced. All the agricultural practices are done with 10 permanent workers and up to 50 seasonal workers during harvest season. Today, the farm is managed by his son, Ronald Pivaral.

  • Gesamtzahl der Hektar

    32
  • Anzahl der bewirtschafteten Hektar

    32
  • Höhe

    1730 - 2200
  • Umfeld

    Forest
  • Regenfall

    1200
  • Boden

    Clay
  • Schattig

    Yes
  • Agroforstwirtschaftliches Level

    3 - Forest

TreffenRonald Pivaral

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Ein paar Worte zu Ronald Pivaral

Ronald Pivaral a commencé à s’occuper de la ferme familiale en 2012, puis s’est passionné pour les process et la manière dont ils affectent le profile aromatique d’un café. Il travaille avec Belco depuis 2024, grâce à notre sourceur Markos et son envie de travailler avec des producteurs jeunes et innovants.

La carrière de Ronald a démarré aux côté de son père, et d’amis tout aussi passionnés par la production de café. Ce qu’il aime dans le métier de producteur, c’est d’évaluer en cupping le travail réalisé à chaque récolte, et qui améliore le résultat en tasse, année après année.

Son challenge ? S’adapter au dérèglement climatique pour continuer à produire des bons cafés, et rester compétitif pour donner envie aux travailleurs saisonniers de travailler à Los Manantiales.

Ce qu’il aimerait que l’on retienne de lui ? Que le travail vers l’excellence paie toujours à la fin.

Analyse auf das nächste Gramm auf- oder abgerundet

Analyse erfolgt bei Eingang des Samples

2023/2024

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Dichte

683g/l

Feuchtigkeit

11.5%

Wasseraktivität

0.6432aw


Sieb

+13


Kolometrie

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Kaffees von Ronald Pivaral

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