Firstable, selective harvesting is done on the farm to achieve the appropriate level of ripeness and achieve good fermentation. After manual selection, we take our coffee to the wet mill, where we classify or separate it by density. After obtaining the ideal beans for our process, the cherries are placed in fermentation tanks (nothing is added) and left to ferment for 72–96 hours, depending on how long it takes to reach the ideal pH we're looking for. Once fermentation is complete, we remove the coffee from the fermentation tanks and then the coffee is sent to patios for 2 to 4 days to pre-dry. It is then harvested and placed on raised beds to finish drying.
Los Naranjos
El Salvador - Sonsonate - Naranjos - Typica - Nature Anaérobique
Choisissez votre crop :
Notes aromatiques :
Prix spot
€/kg
How is this coffee processed?
Los Naranjos is a picturesque municipality located in the mountainous Apaneca-Ilamatepec mountain range, on the border between Sonsonate and Ahuachapán department, El Salvador, at an altitude ranging between 1,000 and 2,050 meters above sea level. This municipality is part of the well-known Ruta de Las Flores, a tourist route that connects several municipalities in the western region of the country.
Los Naranjos Café was founded in 2015 and, initially all of its production was outsourced until Los Naranjos coffee mill was built in 2019. Since then, the company has been responsible for carrying out the entire process, from harvesting, processing, and finally exporting.
This farm is herbicides – free. Pure REGENERATIVE AGRICULTURE.
Outils marketing & Certifications
PLV, carte postale, QR code packaging, …
- El Salvador
Origine
Région
Sonsonate - Los Naranjos
Producteur
Espèce
Arabica Variété
Typica
Process
Nature Anaérobique
Séchage
25 jours lits de séchage
Conditionnement
35kg - Jute bags
Altitude
1450 - 1750 Période de récolte
Décembre - Mars Type de récolte
Manuelle
Rencontrez Los Naranjos
Analysé au gramme près
Retrouvez en détails les analyses physiques et sensorielles de votre café dans la fiche qualité avec :
- La densité
- Le taux d’humidité
- L’activité de l’eau
- La colorimétrie
- Le crible
- La nature des défauts
- Le score et son détail
- Le profil aromatique (téléchargeable)
Les cafés de Los Naranjos

How is this coffee processed?

How is this coffee processed?
El Salvador
Los Naranjos
Prix indisponible
Rupture
Sélection d'équipements
Prix unitaire
€ HT/U
Par xx produits
€ HT/U
Prix unitaire
€ HT/U
Par xx produits
€ HT/U
Prix unitaire
€ HT/U
Par xx produits
€ HT/U
Prix unitaire
€ HT/U
Par xx produits
€ HT/U
Prix unitaire
€ HT/U
Par xx produits
€ HT/U
Prix unitaire
€ HT/U
Par xx produits
€ HT/U
Prix unitaire
€ HT/U
Par xx produits
€ HT/U