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San Antonio

Salvador - Apaneca - San Antonio - Bourbon - Nature - Bio

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What makes Finca San Antonio so special?

Its productive management, its harmony and adaptability with the environment and its excellent distinction in quality. You can find more than 3,500 shade and fruity trees per manzana. This farm is a hidden paradise for the flora and fauna of the area. What types of tree species can you find? Ingas family, Gravileo, Maquilishuat, Cortés blanco, Volador, Conacaste (Bird nesting), Zapote, Mango and Avocado.

This farm it's located in the Joya del Platanar Canton, city of Atiquizaya, Ahuachapán. This farm borders two departments: Sonsonate and Santa Ana, corresponding to the western area of ​​El Salvador in the Apaneca – Ilamatepec mountain range. This farm was purchased in 1996. It covers 33.6 hectares and has been managed using an organic farming and high forest density approach. Currently, this farm has more than 15 years been certified with Organic and Rainforest Alliance certifications.

Outils marketing & Certifications

PLV, carte postale, QR code packaging, …

  • Origine

    El Salvador
  • Région

    Apaneca Ilamatepec
  • Terroir

    Ilamatepec
  • Ferme

    San Antonio
  • Producteur

    Ernesto Lima
  • Espèce

    Arabica
  • Variété

    Bourbon

  • Process

    Nature

  • Séchage

    30 jours lits de séchage

  • Conditionnement

    30kg - Jute bags

  • Altitude

    1200
  • Période de récolte

    Décembre - Janvier
  • Type de récolte

    Manuelle

Le terroir Ilamatepec

Plus grande région productrice du Salvador avec des altitudes pouvant avoisiner les 2400 mètres, Ilamatepec est très réputée pour la qualité de son café. C'est probablement ici que le premier caféier fut planté. Cette chaîne volcanique, appelée cordillère d'Apaneca comprend de nombreux cratères (Ataco, Apaneca, Juayua...) et l'un des volcans les plus actifs du Salvador : Ilamatepec, également connu sous le nom de Santa Ana. De nombreux producteurs ont gagné des compétitions internationales et les variétés les plus représentées sont le Bourbon à 64% et le Pacas à 26%. 

Rencontrez Ernesto Lima

Analysé au gramme près

Analyse effectuée sur échantillon d'arrivée

2023/2024

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Densité

708g/l

Taux d'humidité

11.3%

Activité de l'eau

0.6156aw


Crible

+13


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