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Belco

Sedi Washed - Lot 19

Ethiopia - Limmu - Sedi Loya - G1 - Lave - Bio - Lot 19

HeirloomLavé
Bio

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Notes aromatiques :

Prix spot

€/kg


Expressive cup of washed coffee from Sedi Loya

Khalid Shifa, a familiar face at Belco, is the owner of the Sedi Loya station in the woreda (terroir) of Gera. Together with his brother, Ahmed Abateman, they own several washing stations, and their aim is always the same: quality.

Many farmers from the surrounding area bring their harvest to the Sedi Loya station, where the coffee is washed.

After harvesting, the fresh cherries are taken to Sedi Loya, where they are pulped and then washed to remove any remaining mucilage. This stage is repeated every day throughout the harvesting period.

This is why we offer different batches of this coffee, depending on the day it is harvested. Here, the one from day 19 of harvest.

After washing, the beans are dried on the station's 140 drying beds, allowing the coffee to dry evenly, for 2 weeks, until it reaches the ideal moisture level for good conservation of the beans.

Outils marketing & Certifications

PLV, carte postale, QR code packaging, …

  • Origine

    Ethiopie
  • Zone

    Limmu
  • Terroir

    Gera
  • Station

    Sedi Loya
  • Producteur

    Ahmed Abateman
  • Espèce

    Arabica
  • Variété

    Heirloom

  • Process

    Lavé

  • Séchage

    Lits de séchage

  • Conditionnement

    30kg - Carton vacuum sealed

  • Altitude

    1900 - 2000
  • Période de récolte

    Novembre - Février
  • Type de récolte

    Manuelle

Station Sedi Loya

La station de Sediloya se trouve dans le woreda de Gera, en zone Jimma. Elle appartient au producteur Khalid Shifa et à son frère, Ahmed Abateman. Située à 1930 mètres d’altitude, elle emploie 40 personnes (25 femmes, 15 hommes) et collecte le café de fermiers autour de la station.

A Sediloya, le café sèche sur l’un des 140 lits de séchage de la station. Le process généralement réalisé à Sediloya est le lavé.

  • Altitude

    1930
  • Niveau d'agroforesterie

    3 - Forêt

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Retrouvez en détails les analyses physiques et sensorielles de votre café dans la fiche qualité avec :

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